Görev Tanımları

İŞLETMECİLİK VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

GÖREV TANIMLARI

MÜDÜR

Üniversitenin öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Rektöre karşı sorumludur. Müdürün önerisi üzerine Üniversite öğretim üyeleri arasından bir kişi Müdür Yardımcısı olarak Rektör tarafından görevlendirilir. Müdür Yardımcısı, Müdürün vereceği işleri yürütür ve Müdürün görevi başında bulunmadığı zamanlarda Müdüre vekâlet eder. Vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir. Müdürün görevi sona erdiğinde Müdür Yardımcısının görevi de kendiliğinden sona erer.

 

MÜDÜRÜN GÖREVLERİ

(1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek.

b) Yönetim Kurulu gündemini belirlemek ve Yönetim Kuruluna başkanlık etmek.

c) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak.

ç) Merkezin kısa, orta ve uzun dönemli amaç ve politikalarını ve bunlara dayalı eğitim ve araştırma ile ilgili plan ve programlarını hazırlamak ve Yönetim Kurulunun onayına sunmak.

d) Yönetim Kurulunca alınan kararları uygulamak.

e) Merkezin personel ihtiyacını belirleyip Yönetim Kuruluna sunmak.

f) Araştırma ve çalışma grupları kurmak.

g) Her yılın sonunda Merkezin çalışmaları ile ilgili yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını hazırlamak, Yönetim Kurulunun görüşlerini aldıktan sonra Rektörün onayına sunmak.

ğ) Danışma Kurulunun gündemini belirlemek ve Danışma Kuruluna başkanlık etmek.

h) İlgili mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak.

 

YÖNETİM KURULU

 (1) Yönetim Kurulu; Müdür ve Müdür Yardımcısı ile Üniversite öğretim üyeleri arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilen üç üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur. Süresi sona ermeden ayrılan veya başka nedenlerle görevi sona eren üyenin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere, aynı usulle yeni üye görevlendirilir. Süresi sona eren üye yeniden görevlendirilebilir.

(2) Yönetim Kurulu, ayda bir defa toplanır. Müdür, gerekli gördüğünde veya Yönetim Kurulu üyelerinin salt çoğunluğunun talebi ile Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Üst üste üç kez izinsiz ve mazeretsiz Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan üyenin üyeliği, Yönetim Kurulu kararı ile sona erdirilir.

(3) Yönetim Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve kararlar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır.

 

YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERİ

(1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin çalışması ve yönetimi ile ilgili konularda kararlar almak.

b) Merkezin çalışmalarıyla ilgili yıllık faaliyet raporunu ve yıllık çalışma programını görüşerek karara bağlamak.

c) Merkezin çalışma programlarının etkin bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.

ç) Danışma Kurulunun önerilerini değerlendirmek ve karara bağlamak.

 

DANIŞMA KURULU

(1) Danışma Kurulu; Müdür ile Üniversite içinden veya dışından uzman kişiler arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllığına görevlendirilen en fazla on kişiden oluşur. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Yönetim Kurulu üyeleri aynı anda Danışma Kurulunda görev alamaz. Müdürün gerek görmesi halinde, Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu birlikte toplanabilir.

(2) Danışma Kurulu; yılda en az bir kez olağan olarak veya Müdürün gerek görmesi ya da Danışma Kurulunun üye tam sayısının yarıdan bir fazlasının talebi halinde olağanüstü olarak toplanır.

 

DANIŞMA KURULUNUN GÖREVLERİ

(1) Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Uzun vadeli bilimsel ve idari planları değerlendirerek Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmak.

b) Merkezin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler yapmak ve önerilerde bulunmak.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma