Vizyon, Misyon, Amaç ve Hedefler

Misyonumuz: Akademik bilgiyi kullanarak ilimizin ve bölgemizin girişimcilik performansını artırmak, işletmelerimizin verimlilik ve etkinliğine katkıda bulunmaktır.

Vizyonumuz: Girişimcilik ve işletmecilikle ilgili araştırma ve eğitim/danışmanlık konularına odaklanan en iyi araştırma merkezleri arasında yer almaktır.

Merkezin amaçları şunlardır:

  1. Ulusal ve uluslararası düzeyde kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile girişimcilik, işletmecilik ve işletme ekonomisi alanlarında ortak araştırma, danışmanlık ve eğitim faaliyetleri planlamak, organize etmek ve uygulamak.
  2. Merkezin faaliyet alanları ile ilgili bilimsel toplantılar, paneller ve çalıştaylar düzenleyerek söz konusu alanlarda ilgili bilgi birikimine katkı sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yayınlar ve raporlar üretmek.
  3. Çeşitli sektörlere yönelik bilgi üretmek, sistem oluşturmak, çözüm üretmek, danışmanlık hizmeti vermek ve bu kapsamda farklı sektörlerde yer alan şirketlerle iş birliği yaparak stratejik plan ve hedefler çerçevesinde Üniversite-sanayi iş birliğini artırmak ve Üniversitenin gelişimine katkıda bulunmak.

Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

  1. İşletmecilik, girişimcilik ve işletme ekonomisi alanlarında güncel gelişmelere paralel, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar, eğitim programları düzenlemek, ortak projeler yürütmek ve danışmanlık hizmeti vermek.
  2. Her türlü bilimsel, akademik ve sektörel çalışmalara yönelik veri toplama, işleme ve analiz hizmeti sağlamak, bu doğrultuda kamuoyu araştırmaları, ürün araştırmaları ve sektörel araştırmalar yaparak raporlar hazırlamak.
  3. Süreli ve süresiz yayınlar çıkarmak ve konuyla ilgili tarafların bilinçlenmesini sağlamaya yönelik etkinlikler yapmak.
  4. Üniversiteye bağlı enstitü ve fakülteler ile iş birliği yaparak Merkezin ilgi alanına giren konularda disiplinlerarası lisansüstü eğitim ve öğretime katkıda bulunmak.
Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma